Η οικονομία της Ευρωζώνης ανακτά βαθμιαία τη δυναμική της, συμπεραίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη του β’ τριμήνου.

Όπως επισημαίνει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Eurostat στοιχειοθετούν εκτιμήσεις για ήπια, υποτονική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θα ήταν πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι η κρίση χρέους έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς τα κράτη του ευρώ έχουν ακόμη σημαντικά εμπόδια να υπερβούν.

Για το επόμενο έτος, ο κ. Ρεν εκτιμά ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ενισχυθούν, εφόσον αποτραπούν νέες πολιτικές κρίσεις και αναταραχές στις αγορές.

Όπως υποστηρίζει, τα εν λόγω στοιχεία δικαιώνουν τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Πρόκειται για ένα μείγμα πολιτικής που περιλαμβάνει την εδραίωση μιας κουλτούρας σταθερότητας και την επιδίωξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με γνώμονα τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης.