«Η Ελλάδα ελπίζει στον τουρισμό» αναφέρει η ελβετική Neue Zürcher Zeitung σε ανταπόκριση από την Αθήνα και κάνει λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία» σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Οι ελπίδες της Αθήνας στηρίζονται σε μία τουριστική σεζόν που μέχρι στιγμής πηγαίνει πολύ καλά, αλλά τα όποια ευεργετικά αποτελέσματα μάλλον δεν θα φανούν πριν δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου», σημειώνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συγκρατημένη αισιοδοξία συμβάλλει και η εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών. «Τον Ιούλιο καταγράφηκε πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει έλλειμμα 3,1 δισ.- κάτι που οφείλεται στα αυξημένα δημόσια έσοδα».

«Ισχυρό ευρώ» είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, που υποστηρίζει ότι «παρά τα δυσάρεστα μηνύματα από την Ελλάδα η εμπιστοσύνη προς το ενιαίο νόμισμα διατηρείται. Το ευρώ ανεβαίνει απέναντι στο δολάριο, το γιεν και την κορώνα. Προφανώς οι επενδυτές πιστεύουν στο μέλλον του κοινού νομίσματος».