Η φημισμένη αμερικανική εταιρεία μουσικών οργάνων Steinway θα εξαγορασθεί τελικά από το κερδοσκοπικό επενδυτικό ταμείο Paulson & Co έναντι 512 εκατ. δολαρίων, αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους.

«Η Steinway έχει 160 χρόνια ιστορίας στην κατασκευή πιάνων και μουσικών οργάνων της πιο υψηλής ποιότητας. Το δοκιμασμένο μοντέλο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της και οι πολύ εξειδικευμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας προσφέρουν μια σταθερή βάση για την ανάπτυξή της. Έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε την υπέροχη ποιότητα των μουσικών οργάνων της Steinway, που είναι τα καλύτερα του κόσμου», σχολίασε ο Τζον Πόλσον, ο πρόεδρος του ταμείου.

Εκτός από τα περίφημα πιάνα, η Steinway διαθέτει τα κόρνα CG Conn, τα κλαρινέτα Leblanc, τα τρομπόνια King, τα ταμπούρλα Ludwig, τις τρομπέτες Bach. Διανέμει επίσης στη Βόρεια Αμερική τα σαξόφωνα της γαλλικής οικογενειακής εταιρείας Henri Selmer.

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα στο Ουόλθαμ της Μασαχουσέτης (βορειοανατολικές ΗΠΑ), έκανε πέρυσι τζίρο 354 εκατ. δολάρια και είχε καθαρά κέρδη 13,5 εκατομμυρίων.

Η εξαγορά από το Paulson & Co είχε εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Steinway.