Φόρους συνολικού ύψους 2,11 δισ. ευρώ καλούνται να καταβάλλουν 1.896.916 υπόχρεοι, με βάση τα στοιχεία και από την 7η εκκαθάριση του υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, 1.332.901 δηλώσεις καταβάλλουν μηδενικό φόρο, ενώ 719.123 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή, συνολικά 191,9 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει πως οι εκκαθαρίσεις Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) της 5ης, 6ης και 7ης αποστολής έχουν ολοκληρωθεί και ξεκίνησε η εκτύπωση για την ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών.

Οι εκκαθαρίσεις της 5ης και 6ης αποστολής έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης 30 και 31 Ιουλίου αντίστοιχα και συνεπώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις είναι πληρωτέα μέχρι τέλος Αυγούστου.

Δεδομένου πως η περίοδος των διακοπών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενημέρωση, οι φορολογούμενοι καλούνται να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.

Η εκκαθάριση της 7ης αποστολής έχει ημερομηνία εκκαθάρισης 14 Αυγούστου και συνεπώς η πρώτη των δύο δόσεων είναι πληρωτέα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Συνολικά με την 7η εκκαθάριση έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν την δήλωση.

Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2012 με την αποστολή των εκκαθαριστικών:

Ο ΦΑΠ 2012 (όπως και αυτός του 2011), μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο 2013. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9. Σημειώνεται πως σε όσους δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής (αντικειμενική αξία κάτω των €200.000 ή φόρος μέχρι €27), δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά είτε του 2011 είτε του 2012.

Τέλος, το υπουργείο ενημερώνει πως η υποβολή των δηλώσεων ΦΕΦΠ συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει τις 4,8 εκ. οριστικές υποβολές. Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υποβολή και ο υπολειπόμενος αριθμός δηλώσεων εκτιμάται πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι 30/8. Συνεπώς, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας.