current views are: 1

19 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση08:42

Τα γιαούρτια Κρι-Κρι στην αγγλική αγορά

Η συνεργασία της Κρι Κρι με τη Waitrose αφορά την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού με ιδιωτική ετικέτα. 

Δημοσίευση 08:42’
αρθρο-newpost

Η συνεργασία της Κρι Κρι με τη Waitrose αφορά την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού με ιδιωτική ετικέτα. 

Στην αγορά ελληνικού γιαουρτιού της Μ. Βρετανίας, εισέρχεται η Βιομηχανία Γάλακτος Κρι Κρι, ξεκινώντας συνεργασία  με τη γνωστή αγγλική αλυσίδα super market Waitrose.

Στο πλαίσιο αυτό, και για το σκοπό της ενίσχυσης της παραγωγικής δυναμικότητας, η εταιρεία προχωρά σε επέκταση του επενδυτικού πλάνου για το γιαούρτι, προγραμματίζοντας επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ που είχαν σχεδιαστεί αρχικά,  οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Η Waitrose αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες της Μ. Βρετανίας, διαθέτοντας περισσότερα από 300 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και την έμφαση που δίνει στις αξίες της υγιεινής διατροφής.

Η συνεργασία της Κρι Κρι με τη Waitrose αφορά την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού με ιδιωτική ετικέτα. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της Κρι Κρι στην πλέον ενδιαφέρουσα αγορά ελληνικού γιαουρτιού της Ευρώπης.

Το συνολικό μέγεθος της αγοράς ελληνικού γιαουρτιού του Ηνωμένου Βασιλείου υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ, και προβλέπεται να παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της (80%) αφορά σε Greek style γιαούρτια που παράγονται τοπικά. Αποτελεί, λοιπόν, σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία η προώθηση του αυθεντικού ελληνικού γιαουρτιού, που διαθέτει τεράστια δυναμική και σταδιακά καθιερώνεται ως βασικό μέρος της καθημερινής διατροφής των Βρετανών.  

 


σχετικα αρθρα