Με γρήγορους ρυθμούς επεκτείνεται φέτος η αλυσίδα καφέ  Coffee Island που ξεκίνησε από την Πάτρα. Σήμερα η αλυσίδα διαθέτει 123 καταστήματα σε Ελλάδα Κύπρο και Βαλκάνια από τα οποία τα 25 είναι στην Κύπρο ένα στη Ρουμανία, ένα στην Αλβανία , 51 στην Αθήνα, 16 στην Πάτρα και 29 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Από αυτά τα 45 έχουν ανοίξει μέσα στο 2013 ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ανοίξουν ακόμη 20 σημεία σε Αθήνα και επαρχία.

Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την παραγωγή των δικών της καφέδων στην Πάτρα η Coffee Island είναι το πρώτο καφέ...κοπτείο που μπορεί να περηφανεύεται ότι σερβίρει τα δικά της χαρμάνια...

Το πρώτο κατάστημα έγινε το 1999, στο κέντρο της πόλης (Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου)  και ήταν ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα κι άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων Franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

Το 2009 η εταιρεία ξεκινάει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα 25 καταστήματα.

Το 2010, τα 31 καταστήματα που ήδη υπήρχαν στο δίκτυο ανακαινίσθηκαν πλήρως και σε όλα τα καινούργια εντάσσονται αρμονικά οι υπηρεσίες Coffee to Go, υιοθετώτας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε ορθίους και διερχομένους. Το σύγχρονο café…κοπτείο δεν ήταν απομίμηση κάποιου υπάρχοντος concept αλλά πρωτογενής έμπνευση με βοήθεια από εικόνες του εξωτερικού σε συνδυασμό με τις ανάγκες της Ελλάδας. Ήταν ίσως η σημαντικότερη στροφή της εταιρίας και ο λόγος που γνώρισε την ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Το 2012, η εταιρία δημιουργεί δύο υπερσύγχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας του καφέ στην περιοχή της Πάτρας και επεκτείνονται οι υπάρχουσες αποθήκες της. Η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να εξασφαλίσει την ποιότητά της στα πλαίσια της δεδομένης αύξησης της παραγωγής που προκύπτει από την συνεχόμενη επέκταση του δικτύου της, που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα.

Το 2013 βρίσκει την Coffee Island να επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό κυρίως στην Κύπρο και τις χώρες της Βαλκανικής. Στην Ελλάδα  51 καταστήματα της αλυσίδας είναι στην Αθήνα, τα 16 στην Πάτρα, καθώς και 30 καταστήματα σε 26 επαρχιακές πόλεις. Στην Κύπρο τα 25 καταστήματα έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο που κυριαρχεί στην Μεγαλόνησο και διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ.

Στο εξωτερικό έχει ήδη παρουσία σε Ρουμανία και Αλβανία.

Μ.Πρωτονοταρίου