Η εταιρεία Fereikos-Helix αποτελεί την έκτη ελληνική προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor.

Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Ο αρθρογράφος των New York Times Thomas Friedman αποκαλεί το σύστημα της Endeavor «το καλύτερο πρόγραμμα κατά της φτώχειας».

Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους.

Από το 1997, οι επιχειρηματίες που έχουν επιλεγεί από την Endeavor σε Λατινική Αμερική, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 200,000 θέσεις εργασίς και έχουν καταγράψει έσοδα πάνω από $5 δισ. Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.

Η επιλογή έγινε στο 49ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 13-15 Αυγούστου. Η εταιρεία, που εκπροσωπήθηκε από τις συνιδρύτριες Μαρία και Πένυ Βλάχου, CEO και COO αντίστοιχα, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τα τέλη του 2007 με έδρα την Κόρινθο και ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο 175 εκτροφέων σαλιγκαριών, οι οποίοι λαμβάνουν τεχνογνωσία και πόρους από τη Fereikos-Helix για την παραγωγή υψηλής ποιότητας οργανικών προϊόντων, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέσω του μοντέλου αυτού, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία φρέσκων σαλιγκαριών αλλά και τη δημιουργία μιας σειράς τυποποιημένων προϊόντων έτοιμων για μαγείρεμα, με την επωνυμία «Φερέοικος». Η εταιρεία έχει λάβει σημαντικές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και η παραγωγή της εξάγεται κατά ποσοστό 70%, προωθώντας ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 18 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 17 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 10 επιχειρήσεις από 9 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 818 από 510 εταιρείες σε 15 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από mentors και advisors της Endeavor, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους.