Μια πρωτότυπη εφαρμογή κινητού την Funifi έκανε πράξη μια ομάδα δημιουργικών κυπρίων κερδίζοντας μια θέση στο το Startupbootcamp, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό accelerator, στην Κοπεγχάγη. 

Πρόκειται για τη  Funifi , την εταιρεία που αναπτύσσει μία κινητή εφαρμογή και ένα βραχιόλι το οποίο εντοπίζει τις κινήσεις του σώματος, που κάνεις όσο κάνεις δουλειές στο σπίτι, ώστε να συλλέγεις πόντους και να κερδίζεις εκπτωτικά κουπόνια

Με τον τρόπο αυτό, οι δουλειές γίνονται...παιχνίδι ενώ αποκτούν αφού η εφαρμογή  προσθέσει στοιχεία παιχνιδιού στις καθημερινές "αγγαρείες" ενός νοικοκυριού. "Σε κανέναν δεν αρέσει το σφουγγάρισμα, το σκούπισμα ή το πλύσιμο των πιάτων. Η Funifi εντοπίζει τις κινήσεις του χρήστη όσο εκτελεί διάφορες δουλειές του σπιτιού, επιτρέποντάς του να συλλέγει πόντους και να τους ανταλλάσσει με κουπόνια σε σούπερ-μάρκετ. Από την άλλη, οι εταιρείες μπορούν να διαφημίζουν βραβεία βασισμένα στις διάφορες εργασίες που εκτελεί ο χρήστης", δηλώνει ο o Άντριου Μιχαήλ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Οπως αναφέρει το πρωθητικό τρέιλερ της εταιρείας, η εφαρμογή Funifi,  υπόσχεται να κάνει τις δουλειές στο σπίτι διασκεδαστικές και να τις κάνει ελκυστικές για όλα τα μέλη της οικογένειας.  Προσφέροντας πόντους σε όποιους κάνουν τις περισσότερες δουλειές μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού για το ποιος θα κάνει τις περισσότερες κερδίζοντας τους περισσότερους πόντους και επομένως και τα περισσότερα δώρα.

Μ.Πρωτονοταρίου