Υπέρ της επιμήκυνσης  της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα τάσσεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι.

«Θεωρώ ότι μια τέτοια λύση, στην οποία αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν, θα ήταν δίκαιη και αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, μια χώρα η οποία στο παρελθόν έσφαλε, αλλά την τελευταία περίοδο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγιάνι μιλώντας στην ιταλική δημόσια τηλεόραση.

Έκανε ακόμη γνωστό πως πριν το τέλος του 2013 θα μεταβεί για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μαζί με ευρωπαίους επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Ταγιάνι είπε επίσης ότι θεωρεί πως «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως».

Αναφερόμενος τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κομισιόν –μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι– εξέφρασε την ελπίδα να μην υπερισχύσουν «λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης».