Η Ελλάδα είναι πιθανόν να επιστρέψει στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 «για να δοκιμάσει τα νερά», εάν έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη κατά το πρώτο ήμισυ του επομένου έτους και έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό θα είναι μία μεγάλη επιτυχία που θα μάς επιτρέψει να δοκιμάσουμε την αγορά με την έκδοση νέων ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Αρχικά μικρού ύψους, για να δοκιμάσουμε την αγορά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Handelsbatt.

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι το ομόλογα θα είναι ύψους τριών έως πέντε δισκεατομμυρίων ευρώ, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Ισως και μικρότερου».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί και δεύτερο κούρεμα του χρέους διότι μπορεί να μειώσει το βάρος του δημοσίου χρέους με άλλους τρόπους, όπως η άμβλυνση των όρων των διεθνών πακετών στήριξης.

«Για το 2014 και το 2015 χρειαζόμαστε περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καλυφθεί αυτό το κενό, αλλά θεωρώ ότι δεν θα είχε νόημα να κάναμε τώρα αυτή τη συζήτηση. Πιστέψτε με όμως: έχουμε αρκετές επιλογές» ανέφερε.