«Προτιμώ τις ιδιωτικοποιήσεις παρά να φορτώνουμε ελλείμματα από δανεικά στις πλάτες όλης της κοινωνίας. Η συνταγή των περικοπών των μισθών και της υπερφορολόγησης απέτυχε», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), για το θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών και ιδιαίτερα εκείνων του Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την κατανόηση του στις ανησυχίες των εργαζομένων, τόνισε, όμως, ότι βασική του αρχή σε κάθε περίπτωση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πρόσθεσε ότι το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων προτιμάται αφενός για να μειωθεί το δημόσιο χρέος, ενώ αποτελεί αφετέρου αναπτυξιακό εργαλείο προς όφελος της κοινωνίας.

«Μπορεί σε ορισμένα θέματα να έχουμε διαφορετική θεώρηση, αλλά με κοινή λογική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να συνεννοηθούμε στα μικρά ή στα μεγάλα που θα συναντήσουμε μπροστά μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ.Γεωργακόπουλος κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό, εξέφρασε τη διαφωνία του στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και τόνισε ότι κατά την περίοδο που διανύουμε υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στους εργαζόμενους για τις θέσεις εργασίας τους.

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια παραχώρηση τύπου Cosco.