Αναβρασμός επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια τα οποία σημειώνουν πτώση ενώ την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν εξαιτίας της ενδεχόμενης επέμβασης των δυτικών στη Συρία.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, στο μέσον της συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 2,32%, o SX200 του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ κατά 1,16%, ο Kospi στη Σεούλ κατά 0,95% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ κατά 1,36%. Σταθερός παρέμενε ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης.

Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν ανοδική πορεία, αφού έφθασαν χθες στο υψηλότερο επίπεδό τους των τελευταίων 18 μηνών για το WTI και tvn 6 μηνών για το Brent. 

Κατά τις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του WTI παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 1,26 δολάριο ανά βαρέλι στα 110,27 δολάρια, ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 1,54 δολάριο και διαμορφώθηκε στα 115,90 δολάρια ανά βαρέλι. 

«Η πιθανότητα στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία αυξάνεται κάθε λεπτό και οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Μέσης Ανατολής», εκτίμησε η Κάθι Λιέν, αναλύτρια του BK Asset Management.