current views are: 1

28 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση10:39

ΟΠΑΠ: Νέο μάνατζμεντ και νέες προτεραιότητες

Το όνομα του τσέχου Kamil Ziegler πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της τσεχικής Λοτταρίας Sazka επικρατεί στις φημολογία για τον νέο CEO του ΟΠΑΠ, ενώ τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ένας εκ των νέων ιδιοκτητών.

Δημοσίευση 10:39’
αρθρο-newpost

Το όνομα του τσέχου Kamil Ziegler πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της τσεχικής Λοτταρίας Sazka επικρατεί στις φημολογία για τον νέο CEO του ΟΠΑΠ, ενώ τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ένας εκ των νέων ιδιοκτητών.

Εντείνονται οι διεργασίες για τη διαμορφωση του νέου μάνατζμαντ στον ΟΠΑΠ υπό τη νέα ιδιοκτησία αλλά και η ιεράρχηση των νέων προτεραιοτήτων στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρείας. Το όνομα του τσέχου Kamil Ziegler πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της τσεχικής Λοτταρίας Sazka επικρατεί στις φημολογία για τον νέο CEO του ΟΠΑΠ, ενώ τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει ένας εκ των νέων ιδιοκτητών.

Ο   Kamil Ziegler είναι στέλεχος του επενδυτικού ομίλου PPF στον οποίο ανήκει η MEF Holdings Συμφερόντων Γιούρι Σμεκ και ήταν CEO της τσεχικής Λοτταρίας Sazka μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Πρώτη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση είναι η επίσπευση των σχεδίων για τα VLT’s των οποίων ο κανονισμός λειτουργίας αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο. Μετά η νέα διοίκηση θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε μέσα σε ένα χρόνο να έχουν τοποθετηθεί 16.500 VLT’s, να έχουν βρεθεί οι χώροι και να έχουν γίνει οι συμφωνίες με τους πράκτορες. Παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια των μηχανημάτων αλλά και ο διαγωνισμός για τις συμφωνίες για τη διάθεση των υπολοίπων 18.500 VLT’s στην αγορά.

Στις προτεραιότητες της νεάς διοίκησης είναι τόσο η δραστηριοποίηση στο Online -εφόσον εγκρίνει η Κομισιόν τη νέα τροπολογία που αναγνωρίζει το μονοπώλιο στον ΟΠΑΠ- αλλά  και το ξεκίνημα νέων παιχνιδιών χαμηλού πονταρίσματος ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας που έχουν επηρεαστεί απο τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. 

Η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις) υπεγράφη στις 12 Αυγούστου. Στην  εταιρεία στην οποία περνάει πλέον ο έλεγχος ΟΠΑΠ, η Διοίκηση και ο έλεγχος γίνονται από τους Γιώργο Μελισσανίδη και Γιούρι Σμεκ ενώ συμμετέχουν οι παρακάτω επενδυτικοί όμιλοι:

GEONAMA -Συμφερόντων Δημητρίου και Γιώργου Μελισσανίδη] 157 εκ. ευρώ

MEF Holdings -Συμφερόντων Γιούρι Σμεκ με145 εκ. ευρώ

VITAL PEAK -Συμφερόντων Αλεξ Νέσις με 145 εκ. ευρώ

ROUBINDIAM -Συμφερόντων Κομαρεκ με145 εκ. ευρώ

HELIXSOR -Σλοβάκικος Επενδυτικός Ομιλος με 31 εκ. ευρώ

HELVASOR -Συμφερόντων Ομίλου Κοπελούζου με 26 εκ. ευρώ

Γράφει η Μ.Πρωτονοταρίου