current views are: 1

28 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση11:35

Ποιές είναι οι πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oi  κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση, στη λίστα των 250 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων το 2012 με βάση τον κύκλο εργασιών, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports.

Δημοσίευση 11:35’
αρθρο-newpost

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oi  κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση, στη λίστα των 250 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων το 2012 με βάση τον κύκλο εργασιών, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports.

Ο ΟΠΑΠ, η COSMOTE και η Τράπεζα της Ελλάδας, η κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ και τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι οι πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα  με την έρευνα της Direction Business Reports,  με βάση τα κέρδη τους  για το 2012Ακολουθεί στην 6η θέση η εταιρεία Motor Oil συμφερόντων της οικογένειας Β. Βαρδινογιάννη, ενώ στην 7η θέση βρέθηκε ο ΔΕΣΦΑ του οποίου έχει συμφωνηθεί η πώληση στη Socar. Στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και το 2012 ήταν η ΔΕΠΑ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil  κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση, στη λίστα των 250 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων το 2012 με βάση τον κύκλο εργασιών, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports.

Στην 3η θέση της λίστας συμπεριλήφθηκε η ΔΕΗ με ποσοστιαία αύξηση 13,66% και αμέσως μετά ακολουθεί η διαχειρίστρια εταιρεία του ηλεκτρικού ρεύματος ΛΑΓΗΕ με υστέρηση κατά 12,59% του κύκλου εργασιών το 2012 σε σύγκριση με το 2011. Η Τράπεζα της Ελλάδος βρέθηκε στην 5η θέση και αμέσως μετά είχαμε τον ΟΠΑΠ.

Η Eurobank καταλαμβάνει την 7η θέση, για να ακολουθήσει η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Tράπεζα Πειραιώς.

Η εμπορική εταιρεία ΕΚΟ ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται στους κλάδους καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίων κατετάγη στην 11η θέση, για να ακολουθήσει η ΔΕΠΑ και η εταιρεία Coral από τον κλάδο των καυσίμων. Στην πρώτη εικοσάδα των επιχειρήσεων με τον υψηλότερο κύκλο εργασιών συμπεριλήφθησαν ο ΟΤΕ, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Cosmote, η Mamidoil Jetoil, η Σκλαβενίτης, η ΔΕΔΔΗΕ και η Aegean Oil.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα