Το σενάριο των ξεχωριστών διαγωνισμών για τη Μικρή και τη Μεγάλη Λάρκο, φαίνεται πως επιλέγει τελικά για τη ΛΑΡΚΟ,  το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους  (http://somatiolarcosel.blogspot.gr/ ) τα  σωματεία των εργαζομένων στην εταιρεία, εκφράζουν τη διαφωνία τους και πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, μετά  τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο υπ. Οικονομικών, τους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι άδειες για το εργοστάσιο της Λάρυμνας και το μεταλλείο του Αι Γιάννη.

Τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία θα ενταχθούν σε μια νέα εταιρεία («Μικρή ΛΑΡΚΟ»), που θα οδηγηθεί προς πώληση, ενώ η σημερινή μητρική θα παραμείνει σε λειτουργία. Ταυτόχρονα η μητρική θα ξεκινήσει την πώληση των υπόλοιπων μεταλλείων που διαθέτει ανά την Ελλάδα.

Προσπάθεια της κυβέρνησης, όπως γράφει η ανακοίνωση, είναι εκείνος που θα αγοράσει τη «μικρή ΛΑΡΚΟ», να αποκτήσει και τα υπόλοιπα μεταλλεία, μαζί και με τις άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Δηλαδή το σχέδιο είναι αυτός που θα αγοράσει τη «μικρή ΛΑΡΚΟ» να υπερκαλύψει την ανώτατη προσφορά για τα μεταλλεία. Μάλιστα θα προβλέπεται, αν υπάρξει άλλος πλειοδότης στο διαγωνισμό για τα μεταλλεία, να δικαιούται εκείνος που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για τη «μικρή ΛΑΡΚΟ», να κάνει την καλύτερη προσφορά και για τα μεταλλεία, ώστε να αγοράσει την εταιρεία ενιαία.

Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια να μεταφερθεί το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας στη «μικρή» (τόσο το μόνιμο όσο και το εργολαβικό), ώστε να μη γίνουν απολύσεις. Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε απέναντι στα σωματεία ότι θα διασφαλισθούν όλες οι θέσειςεργασίας (γύρω στις 1.000). Η συγκεκριμένη πρόταση είναι και η πρόταση που θα κατατεθεί στην τρόικα στις 31 Αυγούστου.