Από 2 Σεπτεμβρίου διαδικτυακή εφαρμογή για εισροές- εκροές από τους βενζινοπώλες

Από 2 Σεπτεμβρίου διαδικτυακή εφαρμογή για εισροές- εκροές από τους βενζινοπώλες

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει να λειτουργεί μια ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στην οποία οι βενζινοπώλες (υπόχρεοι εγκατάστασης συστήματος εισροών- εκροών) θα επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του μητρώου εγκατάστασης και θα καταχωρίσουν τα στοιχεία των δεξαμενών και αντλιών καυσίμων της εγκατάστασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υυπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές διαλειτουργικότητας και πλέον θα γίνεται καταγραφή των κινήσεων εισροών – εκροών στη Γ.Γ.Π.Σ. 

Μετά τη συλλογή των αρχικών στοιχείων θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι συμμόρφωσης από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Ενώ το υπουργείο πρόσθεσς πως η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα συστήματα εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες – συστήματα που λόγω όγκου των αποθηκών αυτών, έχουν μεγαλύτερη τεχνική πολυπλοκότητα – είναι στα τελικά στάδια διαβούλευσης και θα έχει υπογραφεί πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο