Στην τόνωση της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας τα επόμενα τρίμηνα πρόκειται να συμβάλει η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας προς την κατεύθυνση επίτευξης πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος σε μόνιμη βάση  σε συνδυασμό με τις ελπιδοφόρες εξελίξεις στον τουρισμό και την απασχόληση, σημειώνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο της Τράπεζας

Επίσης τονίζεται ότι χρειάζεται επιτάχυνση των προσπαθειών για την προσέλκυση μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων καθώς η έξοδος από την κρίση, όπως αναφέρει, δεν πρόκειται να μας χαρισθεί. 

Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται ώστε να βοηθούν στην αποκατάσταση εμπιστοσύνης και αναπτυξιακής προοπτικής. Χωρίς, όμως, την εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων, η χώρα θα βρίσκεται για πολλά χρόνια, μεταξύ σφύρας και άκμονος, χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί η πολιτική αποσταθεροποίηση και η κοινωνική αποδόμηση. Η απαλλαγή από τα Μνημόνια (πληθυντικός υποτιμήσεως) θα αποδειχθεί όνειρο απατηλό.

Η κρατική παρέμβαση στο πεδίο αρμοδιοτήτων κάθε υπουργείου δεν πρόκειται να φέρει την επιθυμητή επανεκκίνηση της οικονομίας, με ρυθμούς ικανούς να απορροφήσουν την τεράστια ανεργία και την σχολάζουσα παραγωγική δυναμικότητα που απαξιώνεται. Δεν αρκούν πλέον οι φιλότιμες αλλά οριακές πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την άρση των αντικινήτρων, την αποκατάσταση σταθερού φορολογικού συστήματος, τη διαμόρφωση αναπτυξιακού θεσμικού πλαισίου, κ.ο.κ.

Δεν αρκούν, σύμφωνα με το δελτίο, οι εξαγγελίες για επανεκκίνηση των έργων των μεγάλων οδικών αξόνων, για αξιοποίηση του Ελληνικού, του υψηλότερου σε αξία οικοπέδου σε αστική περιοχή της Μεσογείου, για παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, μαρινών κ.λ.π., και να μην έχει στηθεί ούτε ένα μεγάλο εργοτάξιο στην χώρα ώστε να αρχίσουν οι υπεργολαβίες και να υπάρξει ντόμινο δραστηριότητας σε όλη την χώρα.