Επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Με ρυθμό 2,5% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 2,2%.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο ρυθμός της ανάπτυξης είχε εκτιμηθεί αρχικά σε 1,7%.

Προς τα επάνω αναθεωρήθηκε και η ζήτηση για αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες, σε 1,9% το β’ τρίμηνο, από 1,3% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Η αναθεώρηση του ποσοστού αύξησης του ΑΕΠ προς τα επάνω αποδίδεται κυρίως στην εκτίναξη των εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς ο αντίκτυπος που έχουν τα μέτρα λιτότητας σ το ΑΕΠ έχει αρχίσει να περιορίζεται.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανάπτυξη αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» για τη Fed, η οποία αναμένει την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο