Η καθυστέρηση της ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ κατά της Συρίας και τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία της Ευρώπης και της Κίνας αύξησαν τη διάθεση των επενδυτών για επενδύσεις με υψηλότερο κίνδυνο, ωθώντας προς τα πάνω τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει κέρδη 1,65%, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε κατά 0,5%, τερματίζοντας μία πτωτική πορεία τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μείωσης των μέτρων νομισματικής στήριξης από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά την αναγγελία, το Σαββατοκύριακο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι δεν θα υπάρξει ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας πριν αποφασίσει γι' αυτή το Κογκρέσο. Η καθυστέρηση οδήγησε σε μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι και του χρυσού περισσότερο από 1%, ενώ η ισοτιμία του δολαρίου αυξήθηκε σε υψηλό ενός μήνα έναντι του ιαπωνικού γεν. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχώρησε έως τα 113,5 δολάρια το βαρέλι, αλλά το μεσημέρι αυξήθηκε στα 114,25 δολάρια.

Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα τελευταία οικονομικά στοιχεία, τα οποία έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της κινέζικης οικονομίας σημείωσε τον Αύγουστο την καλύτερη επίδοση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μειώνοντας τους φόβους για μία απότομη συρρίκνωσή του. Επίσης, η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και δύο χρόνια, αν και τα κέρδη ήταν περιορισμένα και η ανεργία παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα.