current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:30

Microsoft: ‘Εναντι 5,44 δισ. δολ. απέκτησε την κινητή της Nokia

«Για τη Microsoft, αυτή η συμφωνία είναι το επόμενο καθοριστικό βήμα στην περαιτέρω μεταμόρφωσή της σε μια εταιρεία υπηρεσιών και συσκευών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοσίευση 10:30’
αρθρο-newpost

«Για τη Microsoft, αυτή η συμφωνία είναι το επόμενο καθοριστικό βήμα στην περαιτέρω μεταμόρφωσή της σε μια εταιρεία υπηρεσιών και συσκευών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ποσό των 5,44 δισ. ευρώ (7,2 δισ. δολαρίων) πρόκειται να διαθέσει ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft για να αποκτήσει τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας της Nokia, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο α΄ τρίμηνο του 2014, και υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της Nokia, των αρχών και άλλων όρων, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Μόλις η συμφωνία εγκριθεί, αρκετά στελέχη θα μεταφερθούν στη Microsoft, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου της Nokia, Stephen Elop.

«Για τη Microsoft, αυτή η συμφωνία είναι το επόμενο καθοριστικό βήμα στην περαιτέρω μεταμόρφωσή της σε μια εταιρεία υπηρεσιών και συσκευών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το 2011, η Nokia συνεργάστηκε με την Microsoft, και στα κινητά της χρησιμοποιεί τα Windows Microsoft.

«Είναι μεγάλη έκπληξη για την αγορά να τη χωνέψει. Πριν από περίπου ένα χρόνο υπήρχε κάποια σοβαρή συζήτηση για το εάν η Microsoft θα αγόραζε τις δραστηριότητες κινητής της Nokia και δε συνέβη», σχολιάζουν αναλυτές προσθέτοντας ότι είναι καλό για τη Microsoft διότι θα ελέγχει πλέον και το hardware και το software, «στρατηγική τύπου Apple».

 O τίτλος της Nokia Oyj στις αρχικές συναλλαγές της Τρίτης πραγματοποίησε άνοδο άνω του 40% μετά τη συμφωνίας με τη Microsoft Corp. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία για τον τίτλο της Nokia ο οποίος σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.


σχετικα αρθρα