Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρίες στο Roadshow του Λονδίνου  σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο επικεφαλής του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο CNBC.

Έχουν τριπλασιαστεί τα ραντεβού και οι συνεντεύξεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ διπλάσιος είναι ο αριθμός των αναλυτών που συμμετέχουν στο Roadshow, τόνισε.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι η διήμερη  εκδήλωση  που είναι προγραμματισμένη για τις 5 και 6 Σεπτεμβρίου επεκτάθηκε και ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα προκειμένου να υπάρχει χρόνος  για τις συναντήσεις.

«Έχει βελτιωθεί η εικόνα για τον ιδιωτικό τομέα. Η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί, ενώ έχει μειωθεί το εργασιακό κόστος», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής αγοράς.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι εξελίξεις στο μακροοικονομικό μέτωπο, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα.

Το πιο σημαντικό, όμως, υπογράμμισε, είναι ότι οι εξαγωγικές εταιρίες βελτιώνουν τη δραστηριότητά τους και την οικονομική τους θέση καθώς η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, σε μακροπρόθεσμη βάση, για την απόδοση της ελληνικής οικονομίας. 

Στο Roadshow στο Λονδίνο συμμετέχουν 27 εισηγμένες: Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Tράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Attica Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Εurobank Properties, Folli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, Lamda Development, ΜΙG, Μέτκα, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακη, Τιτάν.