Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου παρόλο που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα έναντι των περισσοτέρων ξένων νομισμάτων. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3171 δολάρια. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3176 δολ. από το επίπεδο των 1,3171 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Πιέσεις δέχθηκε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για την Κινεζική οικονομία (βελτίωση του κλάδου των υπηρεσιών της χώρας τον περασμένο μήνα) δημιούργησαν προσδοκίες για ταχύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο το ευρώ δεν κατόρθωσε να επωφεληθεί καθώς ο δείκτης υπηρεσιών ο οποίος στηρίζεται κυρίως στην καταναλωτική δαπάνη στελεχών επιχειρήσεων, υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα περισσότερο σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Επιπροσθέτως τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου (+0,3%) ήταν ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις/προβλέψεις των αναλυτών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 7 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 5 εκατ. σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε οριακά στο 10,48% από 10,34% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,92% να διευρυνθεί στο 8,56% από το 8,41% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,45% το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129% από 0,13% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.