Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετικής σημασίας, δεν ήταν αυτονόητο ότι θα πετύχει και δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 8ο ετήσιο Roadshow στο Λονδίνο.

Σε συνέντευξή του στο CNBC ο κ. Λουρόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πρόεκυψαν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης επισημαίνοντας ότι έγινε με απόλυτη διαφάνεια, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λουρόπουλος σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του μονοπωλίου και τις αντιδράσεις των ευρωπαίων «παικτών» υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί πολλές μάχες γύρω από αυτό το ζήτημα στο παρελθόν όλες με επιτυχία, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα που διασφαλίζουν τη νομιμότητα του μονοπωλίου και της σωστής λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Επισήμανε επίσης για το θέμα αναμένεται τελική απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον επόμενο μήνα. 

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ τόνισε επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης, ότι «πληρώνουμε φόρο 30% επί των καθαρών κερδών μας από τα τυχερά παιχνίδια που είναι ίσως το υψηλότερο ποσοστό φόρου στην Ευρώπη".

TAGS