Την πρόοδο που επετεύχθη στις συζητήσεις για τα οικονομικά ζητήματα, κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, χαιρέτισαν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Υπάρχει σημαντική σύγκλιση στο διάλογο αυτής της συνόδου της G20», πέραν των διπλωματικών εντάσεων γύρω από τη Συρία, δήλωσε ο Ολάντ στη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας αφιερωμένης στο θέμα της απασχόλησης. «Ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη», τόνισε.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε «τις σημαντικές προόδους» των κύριων οικονομικών δυνάμεων στα ακανθώδη ζητήματα της φορολογικής απάτης και της τάσης εξόδου των πολυεθνικών για την αποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων.

«Είναι ένα θέμα που αγγίζει τους ανθρώπους. Από τη μια πλευρά δίνουμε μάχη εναντίον της ανεργίας και από την άλλη υπάρχουν ανθούσες επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρο πουθενά», σημείωσε.

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, το οποίο αναμένεται αργότερα σήμερα, θα περιέχονται δεσμεύσεις για την ανταλλαγή φορολογικών δεδομένων και για την κανονιστική ρύθμιση του μη συμβατικού τραπεζικού τομέα.

TAGS