Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κέρδη τα οποία συνοδεύθηκαν και από σημαντική ενίσχυση του τζίρου.

Το ιδιαίτερα καλό κλίμα της σημερινής συνεδρίασης αποδίδεται, από χρηματιστηριακούς παράγοντες, κυρίως στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά το roadshow που διοργάνωσε το Χ.Α στο Λονδίνο, στη διάρκεια του οποίου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες και κυρίως για τις ελληνικές τράπεζες, από ξένα επενδυτικά funds.

Η αγορά κινήθηκε σε ανοδική τροχιά, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση με μοχλό το υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου 2013.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε κοντά στα υψηλά της ημέρας, στις 977,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 4,05%.
Κατά τις πέντε τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει κέρδη 8,69%.
Η αξία των συναλλαγών σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής και ανήλθε στα 95,15 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,45%.

Με κέρδη έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+11,76%), της Alpha Bank (+8,99%), της Εθνικής (+7,74%), της Μυτιληναίος (+5,91%), της ΕΧΑΕ (+5,10%), της Ελλάκτωρ (+4,63%) και της ΜΕΤΚΑ (+4,59%).

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,19%), των Πρώτων Υλών (+5,32%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,57%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+3,97%).
Ανοδικά κινήθηκαν 101 μετοχές, 29 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.