Το "πάγωμα" των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για τρία χρόνια ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλειο Κεγκέρογλου. 

Συγκεκριμένα, η ΟΕΕΘ κάνει λόγο για παντελή αδυναμία αδυναμίας καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και αναφέρει ότι, με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τους 380.000 οφειλέτες μόνο 7500 έχουν ανταποκριθεί στη ρύθμιση. 

"Προτείνουμε, λοιπόν, τη λήψη από το Υπουργείο σας μιας γενναίας απόφασης για το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών για μια περίοδο 3 ετών και χωρίς καμία επιβάρυνση, ώστε να μπορέσουν να εισπραχθούν τουλάχιστον οι τρέχουσες εισφορές όπου και εδώ υπάρχει μεγάλη υστέρηση. Άλλωστε, το γεγονός ότι μαζί με τις τρέχουσες εισφορές πληρώνονται και οι ληξιπρόθεσμες, αποδεικνύει ότι το όλο σύστημα για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών χωλαίνει" επισημαίνεται στην επιστολή.