Μια διαφωνία για την έκταση του δικαιώματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απαιτεί ενημέρωση από τη νέα εποπτική αρχή για τις τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η αιτία ώστε οι Ευρωπαίοι βουλευτές να αναβάλουν την ψηφοφορία για τη δημιουργία μιας ενιαίας εποπτικής αρχής. 

Οι βουλευτές ψήφισαν αργά τη Δευτέρα να αναβάλουν κατά δύο ημέρες την τελική ψηφοφορία καθώς ασκούν πίεση για μεγαλύτερο ρόλο στην εποπτεία του νέου οργανισμού, δήλωσε Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων.

«Υπάρχει σαφής κίνδυνος να μην ψηφίσουμε ούτε την Πέμπτη αν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός», είπε ο Sven Giegold. Εάν οι Ευρωβουλευτές δεν ψηφίσουν αυτή την εβδομάδα, η επόμενη ευκαιρία θα έρθει στα τέλη Οκτωβρίου, κατά την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έτσι η διαφωνία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό  που αποτελεί και το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project της τραπεζικής ένωσης και ακρογωνιαίο λίθο των προσπαθειών της Ευρωζώνης να ξεπεράσει την κρίση χρέους.