Χαλάρωση του στόχου για έλλειμμα ζητεί από την τρόικα η Πορτογαλία

Χαλάρωση του στόχου για έλλειμμα ζητεί από την τρόικα η Πορτογαλία

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προσπαθεί να πείσει την τρόικα να χαλαρώσει το στόχο του ελλείμματος για το 2014 στο 4,5% του ΑΕΠ από 4%, ανέφερε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο έχει δηλώσει πως η χώρα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω χαλάρωση των στόχων του μνημονίου.

«Δεν είναι μυστικό ότι η κυβέρνηση και η τρόικα είχαν διαφορετικές απόψεις για το έλλειμμα κατά την έβδομη αξιολόγηση του προγράμματος. Η κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει ότι το 4,5% είναι ο πιο κατάλληλος στόχος» σημείωσε ο Π. Πόρτας σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της χώρας θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η Πορτογαλία έχει κάθε συμφέρον να ολοκληρώσει το 2014 το πρόγραμμα, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους» επισήμανε ο Π. Πόρτας.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει από το πρόγραμμα στα μέσα του 2014 και να αποφύγει ένα νέο εξίσου αυστηρό πρόγραμμα.

Ο Π. Πόρτας υποστήριξε ότι μια πιθανή προληπτική γραμμή πίστωσης δεν θα αντιστοιχεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο όπως τόνισε καθιστά την Πορτογαλία προτεκτοράτο του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο