Η Σλοβενία μπορεί να μην χρειαστεί ένα πρόγραμμα χρηματοπιστωτικής βοήθειας, υποστήριξε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που εντείνονται οι εικασίες ότι η χώρα χρειάζεται στήριξη εξαιτίας των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.

«Η Σλοβενία έχει η ίδια πει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια, μπορεί να τα καταφέρει χωρίς στήριξη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε από το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup. «Αν η χώρα σέβεται τις δεσμεύσεις της, θα μπορέσει να τα καταφέρει χωρίς. Όσο ενεργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, εμείς θα την υποστηρίζουμε», πρόσθεσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο σλοβένος ομόλογός του, Ούρος Τσούφερ, δήλωσε ότι η χώρα του έχει «χρήματα στα ταμεία» της. «Είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε μόνοι μας», δήλωσε κατά την άφιξή του στη σύνοδο του Eurogroup.

«Θα εργαστούμε πάνω στα προβλήματα αυτά μαζί με τις σλοβένικες αρχές τους ερχόμενους μήνες», δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας», διαβεβαίωσε.