Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3267 δολ. από το επίπεδο των 1,3331 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3295 δολάρια.

Το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχειών στις ΗΠΑ τα οποία έδειξαν περιορισμένη αύξηση του δείκτη λιανικών πωλήσεων. Η αύξηση τον Αύγουστο περιορίστηκε στο 0,2% μόλις , εξέλιξη η οποία είναι πιθανόν - σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών - να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην σταδιακή απόσυρση της Fed (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) από τη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 10,38% από το 10,19% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,96% να διευρυνθεί στο 8,42% από το 8,21% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,45%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.