Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνησή του μπορεί να τηρήσει την δέσμευσή της να διατηρήσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, μιλώντας σε ένα συνέδριο καθολικών οργανώσεων στο Τορίνο.

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην ξεπεράσουμε το όριο του 3%. Είμαι βέβαιος ότι η Ιταλία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και θα αντιμετωπίσει την «πρόκληση» αυτή, δήλωσε ο Λέτα.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας, αναφερόμενος στην τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση, πρόσθεσε: «μας περιμένουν μήνες ιδιαίτερα σημαντικοί. Θα υπερασπισθούμε την αξιοπιστία και την σοβαρότητα της χώρας μας και σε ό,τι αφορά τα χρέη μας θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Ο Λέτα επανέλαβε την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας κι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία πρέπει να δείξει ότι είναι σοβαρή, ότι δεν βρίσκεται στο χείλος του κρατήρα ενός ηφαίστειου σε διαρκή δραστηριότητα».

«Είναι απλό: αν διατηρήσουμε την σταθερότητα, τα επιτόκια και το σπρεντ θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν, το κόστος δανεισμού θα μειωθεί. Διαφορετικά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».