current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση13:13

Άρχισε η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών – εκροών καυσίμων

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών καυσίμων στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ. 

Δημοσίευση 13:13’
αρθρο-newpost

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών καυσίμων στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ. 

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών καυσίμων στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ.

Η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων, μέσα από τη δημιουργία των αντίστοιχων μητρώων, καθώς και την υπηρεσία υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η λειτουργία της πρώτης φάσης θα ξεκινήσει με τη διάθεση της υπηρεσίας μητρώου προς τους εγκαταστάτες και τους ιδιοκτήτες/εκπροσώπους για τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η υπηρεσία μητρώου θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 18/09/2013. 

Οι παραπάνω ομάδες χρηστών μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός προσβασης) TAXISNET, από την ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/fuelmgt/
Οι οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας μητρώου για εγκαταστάτες και πρατήρια υγρών καυσίμων στο σύστημα Εισροών-Εκροών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/fuelmgt/Docs/help.html?cls=file

Για περισσότερες πληροφορίες οι χρήστες θα μπορούν να αποταθούν:
·    στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQs.html
·    στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/epixeiriseis.html 

Και στις δυο ιστοσελίδες, ο χρήστης επιλέγει τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών Καυσίμων» η οποία θα περιέχει ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον εν λογω σύστημα. Τονίζεται ότι η συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων μητρώου εισροών-εκροών για εγκαταστάτες και πρατήρια είναι υποχρεωτική. 

Το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια θα είναι διαθέσιμο κατά προσέγγιση εντός 3 εβδομάδων από τη διάθεση της υπηρεσίας μητρώου.

Η χρήση του από τις εγκατεστημένες συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων προϋποθέτει:
·    Την προσαρμογή της εγκατεστημένης διάταξης στην επικαιροποιημένη έκδοση του μορφότυπου σχήματος των αποστελλόμενων στοιχείων (αρχείο XSD) για το σύστημα εισροών-εκροών. Ενημερωμένες εκδόσεις του αρχείου αυτού θα είναι διαθέσιμες στη θεματική των παραπάνω ιστοσελίδων.

·    Την οριστικοποίηση της υποβολής των στοιχείων μητρώου από εγκαταστάτες για κάθε πρατήριο που βρίσκεται σε ετοιμότητα διασύνδεσης με το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων της ΓΓΠΣ. 


σχετικα αρθρα