Τα πρώτα σημάδια «ανάρρωσης» της οικονομίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης διαπίστωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αποστολή του οποίου επισκέφθηκε την Μπάνια Λούκα και το Σαράγεβο, στο πλαίσιο της τέταρτης αναθεώρησης της συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα (stand by) που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο επικεφαλής της αποστολής δήλωσε πως τα πρώτα σημάδια «ανάρρωσης» της οικονομίας αποτυπώνονται στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στο 1% και να σημειώσει περαιτέρω άνοδο το επόμενο έτος.

Ωστόσο, η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, τα οποία χαρακτηρίζονται απαράδεκτα στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης σημείωσαν σταδιακή πρόοδο στην επίτευξη των στόχων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, όμως, κρίσιμη παραμένει η συνέχιση της πολιτικής που θα εγγυηθεί την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

TAGS