current views are: 3

23 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:00

Ανησυχεί η τρόικα για το «ακέφαλο» ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε επιτάχυνση

Την πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παρουσίασε στην τρόικα η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. 

Δημοσίευση 17:00’
αρθρο-newpost

Την πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παρουσίασε στην τρόικα η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. 

Την πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων παρουσίασε στην τρόικα η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ παραμένει «ακέφαλο» μετά την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό εκτιμούν ότι φέρνει νέες καθυστερήσεις στην εξέλιξη του προγράμματος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Εμίρης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των αεροδρομίων, των λιμένων, αλλά και στο νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ. 

Η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από εφέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014 (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ), προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα.
 
Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο», αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.