Στο 95,1% του γαλλικού ΑΕΠ, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ, προβλέπεται να ανέλθει το χρέος της Γαλλίας ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα θα πέσει στο 3,6% του χρόνου και κάτω από το όριο του 3% το 2015, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση χαιρετίζει τις "άνευ προηγουμένου προσπάθειες για την εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ" στις δημόσιες δαπάνες με στόχο να συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος χωρίς αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη.

Στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο προβλέπεται επίσης ότι θα καταργηθούν 13.123 θέσεις εργασίας στα υπουργεία που κρίνονται "όχι άμεσης προτεραιότητας" προκειμένου να δημιουργηθούν περίπου 11.000 θέσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης και της αστυνομίας.

Εκτιμάται επίσης, όπως είπαν οι υπουργοί Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί και Προϋπολογισμού Μπερνάρ Καζνέβ ότι οι κρατικές δαπάνες —εκτός των δανειακών βαρών και των συντάξεων— θα μειωθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά από το 1958.