Μνημόνιο για θερμοηλεκτρικό σταθμό υπέγραψαν οι LLC Gazprom Energoholding και NIS

Μνημόνιο για θερμοηλεκτρικό σταθμό υπέγραψαν οι LLC Gazprom Energoholding και NIS

Μνημόνιο για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού στο Πάντσεβο, κοντά στο Βελιγράδι, υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ρωσικής θυγατρικής της Gazprom, LLC Gazprom Energoholding (GEH), Ντένις Φιοντόροφ και της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σερβίας (NIS), Κίριλ Κραβτσένκο

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το μνημόνιο, οι δύο εταιρείες θα διαπραγματευθούν τη δημιουργία μίας κοινής εταιρείας που θα έχει αποκλειστικό δικαίωμα σε επενδύσεις στο έργο κατασκευής του θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 208 MW. Η GEH θα κατέχει το 51% της εταιρείας και η NIS το 49%. 

Το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας που θα παράγεται στο σταθμό θα προμηθεύεται στο διυλιστήριο της NIS στο Πάντσεβο και την πετροχημική βιομηχανία HIP - Petrohemija, στην οποία η NIS είναι στρατηγικός εταίρος. Το υπόλοιπο ποσοστό σχεδιάζεται να πωληθεί στην ενεργειακή αγορά της Σερβίας, η οποία αναμένεται να απελευθερωθεί πλήρως στις αρχές του 2015. 

Το καύσιμο για το νέο θερμοηλεκτρικό σταθμό θα είναι φυσικό αέριο. Η Gazprom Neft κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της NIS και η GEH είναι θυγατρική εταιρεία της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο