Οι οικονομικές προβλέψεις και η προβλεπόμενη εξοικονόμηση του προϋπολογισμού της Γαλλίας είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν.

Οι σχέσεις της χώρας με την Κομισιόν είναι τεταμένες από τότε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι Γαλλία  πρέπει για να μειώσει τις δαπάνες και να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα, με αντάλλαγμα τη διετή παράταση στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων του προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην λέει στην Γαλλία το πώς να μεταρρυθμίσει την εύθραυστη οικονομία της.

«Η Γαλλία έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, και αυτό το σχέδιο του προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και συνετή χάραξη πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ,  Όλι Ρεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μοσχοβισί.

Ο Μοσχοβισί παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2014 στο κοινοβούλιο την Τετάρτη όπου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται  εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ  για να επιτευχθεί δημόσιο έλλειμμα 3,6%, σε μια χρονιά όπου η οικονομική ανάπτυξη προβλέπεται σε μόλις 0,9%.