current views are: 1

27 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:19

Σκληρή γραμμή από την τρόικα στις διαπραγματεύσεις

Σκληρή γραμμή εξακολουθούν να τηρούν οι εκπρόσωποι της τρόικας στις διαπραγματεύσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δημοσίευση 04:19’
αρθρο-newpost

Σκληρή γραμμή εξακολουθούν να τηρούν οι εκπρόσωποι της τρόικας στις διαπραγματεύσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σκληρή γραμμή εξακολουθούν να τηρούν οι εκπρόσωποι της τρόικας στις διαπραγματεύσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρότεινε την ολοκλήρωση των ανεκτέλεστων παραγγελιών ύψους 250 εκατ. ευρώ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και στη συνέχεια τη σταδιακή σμίκρυνση και αναδιοργάνωση της επιχείρησης.

Αυτό ανάφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, επισημαίνοντας, όμως, ότι ακόμη είναι σε εξέλιξη η συζήτηση, για να πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι θα διευκρινιστούν οι προθέσεις της τρόικας σχετικά με το θέμα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ραντεβού των 3 μ.μ. αναμένεται να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το αίτημα της παράτασης του δεύτερου κύματος της κινητικότητας, αλλά και με το ζήτημα του αν θα γίνει αποδεκτό να συμπεριληφθούν στις εξόδους οι προσφεύγοντες δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται με προσωρινές διαταγές, ενώ το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα θα τεθεί -δεν αναμένεται ωστόσο να λυθεί άμεσα- στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ή σήμερα αργότερα το απόγευμα -μετά τη συνάντηση στο ΥΔΜΗΔ- ή το Σάββατο το πρωί, καθώς η ατζέντα του κ. Σαμαρά επρόκειτο να οριστικοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Χθες, οι εκπρόσωποι των δανειστών βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ετέθη και το θέμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας και των απολύσεων, ωστόσο τα ζητήματα αυτά θα κριθούν στη σημερινή συνάντηση, στο ΥΔΜΗΔ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της τρόικας στο ζήτημα της παράτασης του δεύτερου κύματος της κινητικότητας, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο τι θα ζητηθεί ως αντιστάθμισμα για την «υποχώρηση» αυτή.

Θετικό, πάντως, για τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι, στην πρώτη παράταση που ζητήθηκε (εντός του μήνα), το ΥΔΜΗΔ κατάφερε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, ενώ παράλληλα, προχωρούν και οι λοιπές δράσεις για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, εκτός από την κινητικότητα-διαθεσιμότητα.


σχετικα αρθρα