Η UBS υποβαθμίζει την σύστασή της για το αμερικάνικο δολάριο έναντι του ευρώ σε «ουδέτερη», λόγω της απόφασης της Fed για διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

O επικεφαλής επενδύσεων της τράπεζας, Alexander Freidman, σε σημείωμα προς του πελάτες της UBS τόνισε, πως καθώς δεν αναμένεται σύντομα η Fed να προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, συστήνεται το κλείσιμο των long θέσεων στο δολάριο έναντι του ευρώ.

Το δολάριο ήταν το «αγαπημένο» νόμισμα των επενδυτών της αγοράς συναλλάγματος, εν μέρει λόγω των προσδοκιών ότι η Fed θα αρχίσει να αλλάζει πολιτική. Αυτές όμως οι προσδοκίες άλλαξαν, και το οutlook για το δολάριο δεν είναι τόσο θετικό.

Η Fed επέλεξε να μην αλλάξει πολιτική, περιμένοντας περισσότερες αποδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη διατηρείται. Η δημοσιονομική αβεβαιότητα γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ είναι ένας από τους λόγους που η UBS εκτιμά ότι το tapering θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Η UBS σημειώνει ότι συνεχίζει να προτιμά τις αμερικάνικες μετοχές και τα αμερικάνικα ομόλογα υψηλής απόδοσης, ενω σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας τον τελευταίο μήνα αντικατοπτρίζουν την επιβράδυνση της απομόχλευσης, αλλά όχι το τέλος της.  Έτσι, η UBS διατηρεί ουδέτερη στάση για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Τα ποσοτικά μοντέλα της UBS δείχνουν πως η ελκυστικότητα των αμερικάνικων και των ευρωπαϊκών μετοχών είναι σε παρόμοια επίπεδα, ωστόσο η UBS εκτιμά ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ υποστηρίζεται πολύ καλύτερα από την πολιτική της Fed.

Τέλος, η UBS διατηρεί την ουδέτερη στάση της για τις αναδυόμενες αγορές και την underweight  στάση της για τις μετοχές και το δολάριο Αυστραλίας.