Η Barclays συνεχίζει να εκτιμά ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους δεν είναι ένα πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με την άποψή της, οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν είτε εντός του πρώτου τριμήνου του 2014 ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2014, ενώ υπογραμμίσει ότι από την 1η Ιουλίου 2014 η Ιταλία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι έως τότε η χώρα θα πρέπει να έχει μια σταθερή, σε πλήρη λειτουργία κυβέρνηση.

Η Barclays δεν αποκλείει πως το κόμμα του Μπερλουσκόνι , PDL, μπορεί να θέλει να στηρίξει μια προσωρινή κυβέρνηση, καθώς αυτό είναι το  κόμμα που θα πληγεί περισσότερο από μια αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μία κυβέρνηση μειοψηφίας αποτελεί επίσης ένα πιθναό σενάριο, ειδικά εάν το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο αποφασίσει να προσφέρει μόνο «εξωτερική» στήριξη στην κυβέρνηση συνεργασίας. Αν και οι κυβερνήσεις μειοψηφίας στην Ιταλία δεν είναι επιτυχείς ιστορικά, η Barclays δεν αποκλείει και αυτό το σενάριο, δεδομένης της βραχυπρόθεσμης προοπτικής που θα είχε μια δεύτερη κυβέρνηση υπό τον Λέτα.

TAGS