Σε κερδοφορία επανέρχεται κατά το τρέχον έτος η Crown Hellas Can, μοναδική ελληνική βιομηχανία κουτιών αλουμινίου για αναψυκτικά και μπίρες και, συγχρόνως, παραγωγός λευκοσιδηρών δοχείων για κονσέρβες φρούτων και άλλα προϊόντα, παρά τη σημαντική πτώση της εγχώριας ζήτησης στους τομείς όπου δραστηριοποιείται.

«Η επιχείρηση θα καταγράψει θετικά οικονομικά αποτελέσματα την οικονομική χρήση 2013, παρά τις δυσμενείς εξελίξεις που σημειώθηκαν στην ελληνική αγορά στον τομέα μας, ιδιαιτέρως τους μήνες αιχμής της ζήτησης, αφού η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράστηκε, δυστυχώς, σε ανάλογη ζήτηση στον τομέα μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της εταιρείας Σπύρος Τσουρούφλης.

Η βελτιωμένη απόδοση της επιχείρησης, που το 2012 είχε παρουσιάσει αυξημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), αλλά εν τέλει ζημιά 0,7 εκατ. ευρώ, αποδίδεται στη διεύρυνση των εξαγωγών που πραγματοποιεί, κυρίως από το εργοστάσιο που διατηρεί στην Πάτρα. «Οι εξαγωγές μας είναι σημαντικά αυξημένες τόσο προς άλλες ευρωπαϊκές αγορές όσο και προς αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», προσέθεσε ο αξιωματούχος της Crown Hellas Can, εξηγώντας ότι αυτές αντιστοιχούν πλέον στο 40% των πωλήσεών της, όσον αφορά τα προϊόντα που απευθύνονται στη βιομηχανία ποτών.

Η Crown Hellas Can ελέγχεται πλήρως από τον ομώνυμο αμερικανικό επιχειρηματικό όμιλο και λειτουργεί εργοστάσια στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.
Οι πωλήσεις της το 2012 είχαν ανέλθει σε 145,53 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3,8%, ενώ τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της (EBITDA) ήταν ύψους 11,12 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,7%.