current views are: 1

30 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:50

Η ΕΠΑ Αττικής κάνει τη θέρμανση με φυσικό αέριο πιο προσιτή από ποτέ

Με 38% εξοικονόμηση* έναντι του πετρελαίου θέρμανσης, δωρεάν τέλη σύνδεσης και άτοκη χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης, το φυσικό αέριο είναι η επιλογή του φετινού χειμώνα. 

Δημοσίευση 14:50’
αρθρο-newpost

Με 38% εξοικονόμηση* έναντι του πετρελαίου θέρμανσης, δωρεάν τέλη σύνδεσης και άτοκη χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης, το φυσικό αέριο είναι η επιλογή του φετινού χειμώνα. 

Με 38% εξοικονόμηση* έναντι του πετρελαίου θέρμανσης, δωρεάν τέλη σύνδεσης και άτοκη χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης, το φυσικό αέριο είναι η επιλογή του φετινού χειμώνα. Οι νέες προσφορές της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής έρχονται να ζεστάνουν τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους του λεκανοπεδίου, κάνοντας την πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον λύση στη θέρμανση, περισσότερο προσιτή από ποτέ. 

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2013, οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις μοναδικές προσφορές της ΕΠΑ Αττικής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: 

1) Άτοκη χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου σε κεντρικές θερμάνσεις, για περιορισμένο αριθμό συμβάσεων, χωρίς προκαταβολή και έως το ποσό των €12.300.
2) Δωρεάν τέλη σύνδεσης για μεγάλες κεντρικές θερμάνσεις (με ισχύ άνω των 140.000 kcal/h), πολλαπλές αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων (με ισχύ συνολικά άνω των 170.000 kcal) και ειδικούς επαγγελματίες (με ισχύ άνω των 100.000 kcal/h).
3) 50% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις και επαγγελματίες με εγκαταστάσεις μικρότερης ισχύος.

Με την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η ΕΠΑ Αττικής και την πλήρη αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την εγχώρια τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης την προηγούμενη χειμερινή περίοδο ανήρθε  κατά μέσο όρο στο 38% σε σχέση με το πετρέλαιο.  Σε συνδυασμό μάλιστα με τα προνόμια για κάθε νέα σύνδεση που προσφέρει η εταιρεία οι καταναλωτές μπορούν πλέον να λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης οικονομικά κι εύκολα. 

Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα 90m2 σε πολυκατοικία 8 διαμερισμάτων μπορεί να συνδεθεί και να απολαύσει τα πολυάριθμα οφέλη της χρήσης φυσικού αερίου με ελάχιστα έξοδα θέρμανσης το μήνα:

Τέλη σύνδεσης: δωρεάν 
Εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου: ~17ευρώ/μήνα (για ενδεικτικό κόστος μετατροπής €5.000)
Εξοικονόμηση: 38% κατά μέσο όρο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης

Μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς, ότι το ποσό που καταβάλλει το κάθε διαμέρισμα για την αποπληρωμή της εγκατάστασης θέρμανσης είναι χαμηλότερο από το ποσό που εξοικονομεί από τη χρήση του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου θέρμανσης, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η απόσβεση της εγκατάστασης γίνεται μέσα σε λίγους μόλις μήνες, ενώ τα έξοδα θέρμανσης παρουσιάζονται μειωμένα από την πρώτη κιόλας στιγμή. 

Αναλυτικές  πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τους όρους του χρηματοδοτικού προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν στην 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133 ή να απευθυνθούν σε ένα από τα 145 καταστήματα του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής και στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της Εταιρείας στο Σύνταγμα.

*σύμφωνα με τον μέσο όρο τιμών φυσικού αερίου – πετρελαίου θέρμανσης της προηγούμενης χειμερινής περιόδου 2012-2013


σχετικα αρθρα