Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3538 δολ. από το επίπεδο των 1,3523 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3505 δολάρια.
Οι αγορές τηρούν στάση αναμονής έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα πρέπει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο να άρει το αδιέξοδο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων (ΗΔΑΤ) , καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 2 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε δύο εντολές αγοράς.
Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,51% από 9,78% που έκλεισε την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,79% να διαμορφωθεί στο 7,72% από 7,36% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,45%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.