Στην πρόσληψη 70.000 εποχιακών υπαλλήλων προχωρά η Amazon προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες των εορτών, ενώ δεν αποκλείεται αρκετοί από αυτοί να γίνουν μόνιμοι.

Οι εποχιακοί υπάλληλοι θα εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε ένα από τα 40 κέντρα εκπλήρωσης της εταιρείας Amazon σε όλη την Αμερική. Οι εποχικές προσλήψεις της Amazon ξεπερνούν κατά πολύ τις προσλήψεις που έγιναν το 2012, όταν η εταιρεία προσέλαβε 50.000 εποχιακά επιτελικά στελέχη.

Η Amazon δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες θέσεις, αλλά οι εργαζόμενοι στα κέντρα διαλογής συνήθως εκτελούν μια σειρά από καθήκοντα που αφορούν στις παραγγελίες μέσω διαδικτύου: μεταφέρουν αντικείμενα από τα ράφια, τα συσκευάζουν και αποθηκεύουν εμπορεύματα.

Είναι πιθανό κάποια από τα εποχιακά επιτελικά στελέχη να συνεχίσουν εργάζονται με πλήρες απασχόληση. Το 2012, η Amazon, είχε δηλώσει πως «χιλιάδες» από τους εποχιακούς υπαλλήλους έγιναν μόνιμοι μετά την εορταστική περίοδο και προσδοκά να κάνει το ίδιο και φέτος. Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2013, περισσότεροι από 7.000 εποχιακοί υπάλληλοι της Amazon έγιναν μόνιμοι.

TAGS