Επενδύσεις ύψους 10,5 δισ. ευρώ σε έργα προστασίας του Περιβάλλοντος καλείται να υλοποιήσει η Σερβία έως το 2030, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους της σερβικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η σχετική διαπραγμάτευση με την ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2014, όπως δήλωσε η σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης στην ομάδα Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενσωμάτωσης (του Κοινοτικού Δικαίου) Τίσα Καούσεβιτς.

Σερβία θα διαπραγματευθεί τόσο τους όρους όσο και τη διαδικασία εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας", δήλωσε η κ. Καούσεβιτς, στη διάρκεια δημόσιας ακρόασης σχετικά με το θέμα.

Ο γενικός γραμματέας του σερβικού Υπουργείου Ενέργειας Ντεγιάν Νοβακόβιτς δήλωσε ότι ένα πλέγμα νόμων, που θα αφορούν την Προστασία του Περιβάλλοντος και τη διαχείριση αποβλήτων, θα υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο κατά τη φθινοπωρινή κοινοβουλευτική περίοδο.

Προσέθεσε δε, ότι η επανεξέταση της κατάστασης, θα γίνει το επόμενο έτος σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.