Μια επιχειρηματική πορεία 32 χρόνων έλαβε άδοξο τέλος σήμερα καθώς η εταιρία Sprider Stores ανακοίνωσε πως από 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων της.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση της εταιρίας ο βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση σε συνδυασμό με «την η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στη συγκεκριμένη απόφαση».
 
Η εταιρία που κάποτε αριθμούσε ακόμα και 2000 υπαλλήλους σήμερα απασχολούσε 800 ανθρώπους τους οποίους όπως ανακοίνωσε θα προσπαθήσει να εξοφλήσει στο ακέραιο. 
 
Η εταιρία ξεκίνησε την πορεία της το 1971 με αντικείμενο την παραγωγή και διανομή μαγιό και ειδών θαλάσσης από τα αδέρφια Αθανάσιο και Σπύρο Αργυρό. Το 1978 ιδρύθηκε η Αργυρός Α.Ε. με κύριο αντικείμενο την εμπορία μαγιό και αθλητικών ειδών. 
 
Τέσσερα χρόνια αργότερα η εταιρία δημιουργεί δίκτυο χονδρικής σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ αρχίζει και την εξαγωγική της δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. 
 
Το 1990 μπαίνει στο χώρο της λιανικής και το 1994 ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Αγία Παρασκευή. Ακολουθεί μια τεράστια επέκταση του δικτύου λιανικής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τη δεκαετία 2000 και μετά την εξαγορά του 80% από τον όμιλο Χατζηιωάννου η εταιρία ανοίγει νέες επιχειρηματικές προοπτικές στα Βαλκάνια και την Κύπρο. 
 
Το 2004 η εταιρία εισάγεται στο Χρηματιστήριο και η αλυσίδα καταστημάτων Sprider Stores επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και τη Νοτιονατολική Ευρώπη. 
 
Το 2009 αριθμούσε 2.000 υπαλλήλους, 112 καταστήματα και κύκλο εργασιών 163,9 εκατομμύρια ευρώ. Διέθετε 87 καταστήματα στην Ελλάδα, 16 στη Ρουμανία, 7 στη Βουλγαρία και 2 στην Κύπρο. 
 
Η εταιρία το 2009 έφτασε στο απόγειό της...Η τριετία της κρίσης όμως οδήγησε αρχικά σε λουκέτο σε πολλά καταστήματα, σε μειώσεις μισθών και στις αρχές του έτους σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99...Από σήμερα ανεστάλη η λειτουργία των 45 καταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία.