Ο μεταποιητικός τομέας της ευρωζώνης αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η ισχυρότερη ζήτηση επέτρεψε στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές τους για πρώτη φορά από τα μέσα του 2012, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Markit.

Αν και ο ρυθμός αύξησης της δραστηριότητας στη μεταποίηση ήταν χαμηλότερος σε σχέση με τον Αύγουστο, ο τομέας συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης, ενώ και οι χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης βλέπουν τη ζήτηση για τα προϊόντα τους να ενισχύεται.

Ο δείκτης διευθυντών αγορών PMI μειώθηκε στις 51,1 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με προηγούμενη εκτίμηση (κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει αύξηση της δραστηριότητας).
Ο υποδείκτης βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε στις 52,2 μονάδες από 53,4 μονάδες τον περασμένο μήνα.

«Η βελτίωση των συνθηκών στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Ευρωζώνης για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο στέλνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα ότι ο τομέας παρέχει μία σημαντική ώθηση στην περιοχή που ταλανιζόταν από την ύφεση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit κ. Κρις Ουίλιαμσον, προσθέτοντας: «Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αν και σηματοδοτεί την καλύτερη επίδοση διετίας στους τελευταίους μήνες, ο PMI υποχώρησε ελαφρά σε σύγκριση με τον Αύγουστο και παραμένει λίγο μόνο επάνω από το όριο των 50 μονάδων, δείχνοντας ότι είμαστε ακόμη στις πρώτες ημέρες μίας κατάστασης που μοιάζει με εύθραυστη ανάκαμψη».

TAGS