Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Νομισματικές υποθέσεις και το Ευρώ Όλι Ρεν χαιρέτισε σήμερα τα μέτρα που έχει λάβει η Γαλλία για να μειώσει το έλλειμμά της, αλλά προειδοποίησε πως μένουν να γίνουν πολλά ακόμη και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το ποιες συνέπειες αναμένεται να έχει στο κόστος εργασίας μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

«Χαιρετίζω τις ειλικρινείς προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επανέλθουν σε μία βιώσιμη πορεία τα δημοσιονομικά της Γαλλίας και τις κινήσεις για να ξεπεραστούν ορισμένα από τα επίμονα εμπόδια για την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο Ρεν, ο οποίος επισκέπτεται το Παρίσι.

«Φυσικά, απομένουν να γίνουν ακόμη πολλά, και ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες λείπουν ακόμη προτού μπορέσουμε να κάνουμε μία πλήρη αποτίμηση για ορισμένα μέτρα που θα πρέπει να ανακοινωθούν», επέμεινε ο Ρεν.

Ο ίδιος ζήτησε επιπλέον πληροφόρηση για το πώς μία σχεδιαζόμενη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού θα συμβάλλει ώστε «το ήδη υψηλό κόστος εργασίας» να μην αυξηθεί περαιτέρω.

Οι σχέσεις μεταξύ των Παρισίων και των Βρυξελλών είχαν ενταθεί κατά το τελευταίο διάστημα για τα μέτρα που χρήζουν να εφαρμοσθούν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, προκειμένου να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.