Την άποψη ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας αποφάσισαν προς το παρόν να αναστείλουν τις εργασίες τους στην Αθήνα επειδή δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κυβέρνηση στη Γερμανία ώστε να γίνει δυνατό να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας και την αναδιάρθρωση του χρέους, εκφράζει σε ανάλυση που φιλοξενεί η σημερινή βελγική εφημερίδα De Tijd, υπό τον τίτλο «Η τρόικα παραπέμπει από μόνη της στις καλένδες την έκθεση για το ελληνικό πρόγραμμα».

Όπως ειδικότερα σημειώνεται, σε κοινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των δανειστών κάνουν λόγο για «σοβαρή πρόοδο» στον ελληνικό φάκελο. Ωστόσο, συνεχίζει η εφημερίδα, οι τεχνοκράτες της τρόικας διέκοψαν τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου «να διευθετηθούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες». Με αυτή την ασαφή διατύπωση, εκτιμά, τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ εξασφαλίζουν τον αναγκαίο χρόνο για να προετοιμάσουν το έδαφος ενόψει των επικείμενων δύσκολων αποφάσεων για τη νέα χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η μοναδική θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τα ελληνικά οικονομικά προβλήματα έχει να κάνει με το ότι η φετινή ύφεση θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μικρότερη απ’ όσο είχε προβλεφθεί αρχικά.