Διήμερη επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί από χθες αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία εξετάζει τις προσπάθειες της χώρας να μειώσει το έλλειμμά της.

Το πρακτορείο ειδήσεων «STA» ενημερώθηκε από το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβενία ότι «πρόκειται για τεχνική αποστολή, στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας και δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες για πιθανή βοήθεια στη Σλοβενία».

Η αποστολή εξετάζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην εκπλήρωση των εννέα στόχων - συστάσεων που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Μάιο στη Σλοβενία, για την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων, την επίλυση του θέματος των χρεωμένων εταιρειών, τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας.

Μία άλλη αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα επισκεφθεί τη Σλοβενία στα μέσα του Οκτωβρίου για να αξιολογήσει την κατάσταση στη χώρα, προτού η Επιτροπή ανακοινώσει την οικονομική πρόβλεψή της για τα κράτη - μέλη στις 5 Νοεμβρίου.